Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uspješno završena obuka Lean – Six Sigma Green Belt

Četrnaest naših zaposlenih, među kojima su inženjeri, poslovođe i radnici iz proizvodnje, uspješno su završili Lean Six Sigma obuku, Targer E&C, konsultantske kompanije iz Sarajeva, koja je počela 19. maja 2023., a završila se 05. marta 2024. godine. Polaznici obuke dobili su zeleni pojas, i time stekli mogućnost da obučavaju druge zaposlene određenim tehnikama koje su usvojili na prethodnoj edukaciji. U toku ovih deset mjeseci, polaznici obuke su imali priliku da nadograđuju postojeća i usvajaju nova saznanja koja vode ka većoj produktivnosti, poboljšanju kvaliteta, bezbjednosti i uvećanju profita.

Podijeljeni u tri tima, optimizacijom procesa kroz svoje projekte uspjeli su angažovati 28 zaposlenih, koji su zajedno sa njima bili uključeni u dijagnostifikovanju problema sa kojima se suočavaju, davanju idejnih rješenja i na kraju, implementaciji i održavanju. Radnicima koji rade na ovim proizvodnim linijama je znatno olakšan rad, a ovakav vid međusobne saradnje je doprinjeo poboljšanju kvaliteta komunikacije i jačanju timskog duha.

Tokom obuke, tim koji je vodio jedan od najkompleksnijih projekata, dobio je priliku da prezentuje svoja rješenja na PIT Adria Summitu 2023. u Beogradu, pred 200 stručnjaka iz cijelog regiona.

Posljednji dan obuke, obilježen je prezentovanjem svih projekata, svečanom dodjelom Green belt diploma, i palanovima za budućnost koji se odnose na optimizaciju procesa i na drugim proizvodnim linijama.

Leave a comment