Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Posjeta delegacije iz ambasade Švajcarske

U toku jučerašnje posjete, Chantal Felder zamjenica direktora za saradnju pri ambasadi Švajcarske, je istakla svoje zadovoljstvo saradnjom PMP Jelšingrada i JU Tehničke škole Gradiška, koja se ogleda u izvođenju prakrtične nastave i drugim projektima vezanim za edukacije i zapošljavanje. Članovi švjacarske delegacije Mersiha Alijagić i Almir Tanović u pratnjii direktora JU Tehničke škole, Vlade Tomića, takođe dijele mišljenje gđe. Felder.

Naša kompanija već dugi niz godina održava prijateljske odnose sa JU Tehničkom školom Gradiška, podržavajući aktivnosti vezane za dualno obrazovanje, kako u smislu održavanja praktične nastave kod nas,  tako i u samim prostorijama škole. 2017. godine  donirali smo školi novu CNC glodalicu, kako bi učenici-praktikanti mogli imati kvalitetniju obuku.

Kontinuirano radimo na unapređenju praktične nastave, kako bi mladima omogućili razvoj kompetencija koje će im po završetku škole pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada i da sami sebi obezbijede bolju budućnost.